Huîs van Troost

Huîs van Troost

Afscheid nemen op een manier die bij u past…

In het ‘Huîs van Troost’ in Veghel geven we mensen de tijd om afscheid te nemen op een manier die bij hun past. In gezamenlijk overleg bepalen we de dag van de uitvaart en u heeft als familie de gehele dag de beschikking over het uitvaartcentrum zodat u geen andere rouwstoet hoeft te kruisen. Wij verzorgen één uitvaart per dag, echter een avonddienst is natuurlijk altijd mogelijk omdat de uitvaart met een samenzijn dan reeds is afgesloten.

Naasten kunnen in alle rust een ceremonie houden en vervolgens een passend arrangement of drankje gebruiken in het horeca gedeelte genaamd Zaal ‘Coire’. Aansluitend kan de familie in besloten kring hun dierbare begeleiden naar het crematorium of
de begraafplaats.

In de tijd voorafgaand aan de dag van de uitvaart kan men gebruik maken van onze faciliteiten: een ‘familiesuîte’ en de ’24-uurs kamer’ die persoonlijk ingericht kunnen worden en waar de naasten zelf een sleutel van krijgen. Er is ook een huiselijke verzorgingskamer en een ruime aula. Deze beschikt over 152 zitplaatsen aangevuld met comfortabele staanplaatsen, maar de aula is ook te verkleinen voor een kleiner gezelschap. Er zijn optimale beeld- en geluidsfaciliteiten, streaming, ringleiding en een perfecte akoestiek.

Aula

De aula is een royale ruimte waar een dienst kan plaats vinden voor zowel een grote groep genodigden maar ook voor een kleinere groep. De aula heeft 152 zitplaatsen en voldoende ruimte om comfortabel te kunnen staan door middel van statafels, de ruimte kan verkleind worden als er een klein aantal genodigden worden verwacht. De aula beschikt over een hoge kwaliteit beeld- en geluid materiaal, waar ook opnames (USB) gemaakt kunnen worden en livestream gerealiseerd kan worden. De aula is tevens voorzien van een ringleiding.

24-uurs Kamer

De 24-uurs kamer is een kamer waar de familie zelf een sleutel van ontvangt, deze ruimte is knus maar van alle gemakken voorzien, zoals; pantry, toilet, zitje. De kamer beschikt over een beeld-en geluidsysteem, waar de familie zelf beelden en/of muziek kan afspelen.

Huîselijke Verzorgîngsruîmte

De verzorgingsruimte is en huislijke ruimte. Dit is prettiger en toegankelijker voor de naasten. Dit maakt het dan ook toegankelijker om een verzorging samen te doen of erbij te blijven, er is een zitje aanwezig.

Zaal Coire

Zaal Coire, wat samenkomen betekend. Is een royale ruimte waar de naasten met hun genodigden samen kunnen zijn. Denk hierbij aan een traditionele koffietafel of een borrel met een hapje, net wat voor u passend is.

Famîlie Suîte

De familie suite is een royale ruimte waar de familie zelf een sleutel van ontvangt. Dit houdt in dat de familie ten alle tijden naar hun dierbare kan. Deze ruimte beschikt over een kamer waar de overledene verblijft, algemene ruimte voorzien van een pantry waar de familie zelf koffie/thee kan gebruiken, toilet en een zitje. De kamer beschikt over een beeld-en geluidsysteem, waar de familie zelf beelden en/of muziek kan afspelen.

Muziek

Muziek kan een grote invloed hebben op de sfeer tijdens een afscheidsdienst. Daarom bieden wij de mogelijkheid om zelf gekozen muziek af te spelen. Hierdoor kunt u de muziek draaien waar u speciale herinneringen aan heeft of de favoriete muziek van uw overleden dierbare.

Bij het Huis van Troost hebben we een muziekinstallatie in zowel de aula als in de 24-uurs kamer. Hierdoor creëert u overal een aangename en vertrouwelijke sfeer.

Veel gespeelde nummers bij afscheidsbijeenkomsten zijn o.a. Schubert-Ave Maria, Andrea Bocelli & Sarah Brightman-Time To Say Goodbye, Claudia de Breij-Mag ik dan bij jou, Sweet People-En de vogels zongen, Frans Bauer-Een trein naar niemandsland, Marco Borsato-Afscheid Nemen Bestaat Niet en Frank Sinatra-My way.

Catering

Afscheid nemen van een dierbare is onlosmakelijk met het leven verbonden. Een gebeurtenis die zorg en aandacht verdient. Een goed afscheid en een passende uitvaart geeft nabestaanden troost en kracht. Het Huîs van Troost zorgt ervoor dat ook de cateringl tot in de puntjes is verzorgd.

Uitgebreide mogelijkheden

Na afloop van de dienst is er vaak een rustig moment om na te praten en herinneringen op te halen met een hapje en een drankje. In onze complete arrangementen is bijna alles mogelijk. Van belegde broodjes, een wrap parade of een koffietafel in high tea vorm tot aan een geheel verzorgd borrelarrangement.

Dieetwensen

Natuurlijk houden we graag rekening met bepaalde dieetwensen of intoleranties. U kunt dit vooraf aangeven.

Impressies

Slide 1
Image is not available

Wij hebben al enige ervaring met het huis van troost en wederom was het in een woord fantastisch. Wij willen het hele team van Levatio bedanken voor de prettige samenwerking bij het afscheid van onze oom.

Familie de Haas
Slide 1
Image is not available

We hebben het Huis van Troost ervaren als een warme en persoonlijke plek om afscheid te nemen van onze moeder. De wijze waarop we werden ontzorgd door Marjan en Chantal was hartverwarmend. Namens de familie van Deurzen onze hartelijke dank daarvoor.

Familie van Creij
Slide 1
Image is not available

Marjan en Chantal hebben we ervaren als warme, professionele mensen. Ze zijn in staat om in een hectische periode daadkrachtig en respectvol te zijn zonder een gevoel te geven van druk. De menselijke maat staat voorop. Het afscheid van ons mam is mede door hun inbreng een dierbare herinnering. HuisvanTroost was een fijne plek om de laatste momenten samen, vol met privacy, te kunnen doorbrengen.

Familie van der Steen
previous arrow
next arrow